Het pakhuis

Open Dag vrijdag 23 februari van 10.00 – 16.00 uur

In het midden van de 3 noordelijke provinciën bevindt zich het Friese Rijders pakhuis. Bewust gekozen zodat het centraal ligt voor elke actiegroep. Hier komen alle bananendozen binnen en worden ze gereed gemaakt voor verzending. Dit gebeurt door de Oekraïense gemeenschap die hier als vluchteling leeft. Zij helpen mee om samen met ons hun thuisland deze winter door te helpen.

Koffie staat klaar!

We waarderen het zeer als je zelf de bananendoos komt brengen. Daarom ontvangen we je gastvrij door 1 van onze gastheren of dames. We horen graag het verhaal en waar de doos vandaan komt met een bakje koffie erbij. De gastheren of dames beantwoorden je eventuele vragen en geven desgewenst een rondleiding en vertellen hoe het proces in elkaar zit.

Origineel Oekraïens cadeautje

Vanuit Oekraïne hebben we een heel leuk klein item om elke brenger te bedanken. Daarnaast liggen er flyers, posters, 2 soorten Oekraïense tekeningen die je mee kunt nemen.

Brengpunten door heel Noord-Nederland

Naast dat je humanitaire goederen kunt brengen in het pakhuis, hebben we al meerdere brengpunten. We hebben een ophaaldienst die de dozen ophalen van het brengpunt en naar ons pakhuis brengen. De brengpunten kun je hier bekijken. We zijn altijd op zoek naar nieuwe brengpunten in het hele noorden. Wil jij zelf een brengpunt worden voor jouw omgeving, vul dan het contact formulier in en dan nemen we contact met je op.

In het pakhuis komen vrachtwagens laden en rijden rechtstreeks naar 1 van de 4 losadressen in Oekraïne, waar een veilig en groot netwerk van chaplains ze zullen ophalen om te verspreiden naar die plekken waar de nood het hoogst is.

We verwelkomen je graag tijdens onze openingstijden en de koffie staat voor je klaar!

Tot ziens in het pakhuis!

Adres pakhuis: 
Leeksterweg 59
8433 KW Haulerwijk

Openingstijden:

 • Woensdag van 9:00 – 17:00
 • Vrijdag van 9:00 – 17:00 en 19:00 – 20:30
 • Zaterdag van 9:00 – 12:30

  Neem hieronder alvast een kijkje in ons pakhuis!

  Wil je ook graag meehelpen?

  Meld je dan aan als vrijwilliger!

  Doneer en help mee

  Dankzij jouw gift bieden we hulp in Oekraïne. Samen kunnen we het verschil maken.