Het pakhuis

Leeksterweg 59, 8433 KW Haulerwijk

Noorderlingen hand in hand met Oekraïense vluchtelingen, uniek in NL!

In het midden van de 3 noordelijke provinciën bevindt zich het Friese Rijders pakhuis. Bewust gekozen zodat het centraal ligt voor elke noorderling. Hier komen alle bananendozen, goederen en specifieke items binnen en worden gereed gemaakt voor verzending. Dit gebeurt door de Oekraïense gemeenschap die hier als vluchteling leeft. (lees hier hun verhaal) Zij helpen mee om samen met ons hun thuisland deze oorlog door te helpen.

Wat een geweldig positief effect het met landgenoten inpakken van eten heeft op de psyche van deze veelal getraumatiseerde vluchtelingen.

– Oxana, een Oekraïense vluchteling

We waarderen het zeer als je zelf de bananendoos en of goederen komt brengen. We horen keer op keer dat mensen onder de indruk zijn van wat er in het pakhuis gebeurt. Daarom ontvangen we je gastvrij door één van onze gastheren of dames. We horen graag het verhaal en waar de doos vandaan komt met een bakje koffie erbij. De gastheren of dames beantwoorden je eventuele vragen en geven desgewenst een rondleiding en vertellen hoe het proces in elkaar zit.

Origineel Oekraïens cadeautje

Vanuit Oekraïne hebben we een heel leuk klein item om elke brenger te bedanken. Daarnaast liggen er flyers, posters of kleurplaten die je mee kunt nemen.

Video compliatie + drone in pakuis:

Brengpunten door heel Noord-Nederland

Naast dat je humanitaire goederen kunt brengen in het pakhuis, hebben we al tientallen brengpunten. We hebben een ophaaldienst die de dozen ophalen van het brengpunt en naar ons pakhuis brengen. De brengpunten kun je hier bekijken. We zijn altijd op zoek naar nieuwe brengpunten in het hele noorden. Wil jij zelf een brengpunt worden voor jouw omgeving, vul dan het contact formulier in en dan nemen we contact met je op.

In het pakhuis komen vrachtwagens laden en rijden rechtstreeks naar één van de vier losadressen in Oekraïne, waar een veilig en groot netwerk van chaplains ze zullen ophalen om te verspreiden (zie verspreiding) naar die plekken waar de nood het hoogst is.

We verwelkomen je graag tijdens onze openingstijden en de koffie staat voor je klaar!

Tot ziens in het pakhuis!

Adres pakhuis: 
Leeksterweg 59
8433 KW Haulerwijk

Openingstijden:

  • Woensdag 12:30-17:00
  • Vrijdag 12:30-17:00
  • Zaterdag 9:00-12:30

Wil je ook graag meehelpen?

Meld je dan aan als vrijwilliger!

Ook de drie Noordelijke omroepen (Omrop Fryslan, RTV Drenthe en RTV Noord besteedden aandacht aan de open dag. Hieronder de items die zij uitzonden in hun nieuwsprogramma’s Hjoed, Drenthe Nu en Noord Vandaag.

Vitally Smolin van ODF verteld over de dozen en het vervolg in Oekraïne:

Doneer en help mee

Dankzij jouw gift bieden we hulp in Oekraïne. Samen kunnen we het verschil maken.