1.750 strategie / fakkelactie

Vul een doos, help Oekraïne

Friesland, Groningen en Drenthe hebben ongeveer 1.750 woonplaatsen. Samen zijn we met ongeveer 1.75 miljoen inwoners. 100.000 dozen kunnen we alleen samen! Help jij mee deze actie bekend te maken bij kennissen, familie, vrienden of op jouw werk? Overal waar nog geen actie vandaan komt!

Alleen samen kunnen we deze winter van grote impact zijn in Oekraïne!

Bekijk de lijst met woonplaatsen waar al humanitaire hulp vandaan komt! Help ons contacten te vinden in dorpen of steden waar nog geen actie is! Ken jij mensen in deze woonplaatsen? Laat hen weten dat er hulp nodig is en verwijs ze naar ons!

Noordermannen event

Friesland, Groningen en Drenthe hebben ongeveer 1.750 woonplaatsen. 100.000 dozen kunnen we alleen samen!

Om ons doel van 2 miljoen euro te bereiken, waarmee we de 100.000 bananendozen gaan vullen, hebben we een nieuwe actie opgezet. Tijdens het Noordermannen event van 19 januari 2024 roepen we alle mannen op om in Noord-Nederland op pad te gaan. Elke man krijgt een tas mee gevuld met vier fakkels en vier flyers met daarop vier woonplaatsen. De opdracht aan deze mannen is om drie mannen/vrouwen in hun omgeving te vinden die elk minimaal € 900,- gaan verzamelen en om de vier woonplaatsen op de flyers te activeren om in actie te komen! Flyers en kleurplaten om uit te delen zijn beschikbaar.

De vier fakkels moeten ook uitgedeeld worden in de vier woonplaatsen die op de flyers vermeld staan, met de boodschap om deze fakkel op 24 februari 2024, de dag waarop de oorlog al 2 jaar bezig is, om 18:00 uur te laten branden en op social media een foto te plaatsen met een verwijziging naar de Friese Rijders. Lees alle info op deze flyer.

Met deze actie bereiken we alle 1.750 steden, dorpen en gehuchten in Friesland, Groningen en Drenthe. Nog niet alle dorpen zijn voorzien van een fakkel en flyers. Wil jij in jouw omgeving ook fakkels en flyers uitdelen? Kijk op deze lijst voor de overgebleven plaatsen. Heb je al een dorp toegewezen gekregen, maar geen idee waar het ligt? Kijk dan op deze lijst. Hier kun je de codes vinden die op de flyer staat vermeld en eventueel de gemeente/provincie van de woonplaats op je flyer.