Over onze stichting

Op deze pagina vind je algemene informatie over onze stichting

Stichting Friese Rijders is in november 2023 opgericht. De Friese Rijders voor Oekraïne zijn echter al langer onderweg. Al na de eerste week van de start van de oorlog ging het eerste busje richting de Oekraïense grens. Dit alles onder de paraplu van Stichting Unite in Christ en nu is het moment gekomen zelfstandig verder te gaan als eigen stichting.

Doelstelling

Onze stichting heeft tot doel het verlenen van hulp aan Oekraïense vluchtelingen zowel binnen als buiten Oekraïne. We doen dit door middel van het organiseren van hulptransporten, het vragen van aandacht via diverse media en alle andere acties die bij dit doel passen. Onze stichting heeft geen winstoogmerk en 100% van alle ontvangen giften en donaties zijn bestemd voor dit doel alleen. Dit betekent dus ook dat ons beloningsbeleid inhoudt dat er geen personen in dienst zijn van de stichting en dat alle functies binnen de stichting onbezoldigd zijn, inclusief het bestuur. Lees meer hierover in ons beleidsplan.

Bestuur
  • Voorzitter  – Albert Riemersma
  • Secretaris – Arnaud Dijkstra
  • Penningmeester – Willem Jongsma

U kunt contact met ons opnemen, bij voorkeur via e-mail (mail@frieserijders.nl) of via onze contactpagina. Ons postadres is:

Stichting Friese Rijders

T.a.v. de secretaris

Wilster 19

9247 GS  Ureterp

KVK nr: 92123066

RSIN: 865894528