Begeleiding van A-Z

Vul een doos, samen in actie voor Oekraïne! Gezamenlijk met Friesland, Groningen en Drenthe een uitdagend doel behalen!

Gezamenlijk met Friesland, Groningen en Drenthe een doel behalen

We willen het proces zo gemakkelijk mogelijk maken voor elke actiegroep. Onze motivatie hierin ligt vanaf het begin op de volgende woorden: We zijn vrijwilligers en willen een hoge kwaliteit behalen met onze inzet. Niet voor onszelf, maar om maximaal rendement te halen voor onze naasten in het oorlogsland Oekraïne.

Daarnaast willen we op een makkelijke en snelle manier anderen laten deelnemen om samen een doel te behalen! We merken door deze bananendoosactie heen dat het een zeer samenbindend effect heeft binnen dorpen, verenigingen etc. We zeggen dan ook: niet alleen dragen, maar samen vermenigvuldigen!

Uitleg stappenplan

Hiernaast vind je een beknopt overzicht van de 8 stappen. Na het aanmelden (stap 1) zal je in stap 2 en 3 meer informatie gegeven worden en kun je al je vragen stellen. Het is goed zo samen een basis te leggen voor jullie actie in de door jullie gekozen omgeving.

Bij stap 3 willen we jullie ook vragen om een teamfoto met een vlag (vlag naar keuze) en actieposter in de hand. Deze kunnen jullie zelf gebruiken om de actie aan te kondigen via sociale media en andere promotiekanalen. Wij gebruiken de foto ook voor de website en onze sociale media kanalen want we zijn natuurlijk enorm blij dat jullie meedoen!

Het kiezen van een naam voor je actiegroep hoort er ook bij! Heb je al een leuke in gedachten?!

Website downloads

Wat heb je nodig? Een PowerPoint achtergrond of een poster digitaal om te printen? We hebben alles voorbereid op onze download pagina. Mis je iets of heb je nog wat nodig? Laat het ons weten!

Pakhuis Haulerwijk

In het midden van de 3 noordelijke provinciën bevindt zich het Friese Rijders pakhuis. Bewust gekozen zodat het centraal ligt voor elke actiegroep. Hier komen alle bananendozen binnen en worden ze gereed gemaakt voor verzending. Dit gebeurt door de Oekraïense gemeenschap die hier als vluchteling leeft. Zij helpen mee om samen met ons hun thuisland deze winter door te helpen.

De vrachtwagens komen hier laden en rijden rechtstreeks naar 1 van de 4 losadressen in Oekraïne, waar een veilig en groot netwerk aan chaplains ze zullen ophalen om te verspreiden naar die plekken waar de nood het hoogst is.

We verwelkomen je graag tijdens onze openingstijden en de koffie staat voor je klaar!

Bij het inleveren van de laatste dozen van je actie ontvang je een origineel cadeau uit Oekraïne om jullie als actiegroep te bedanken voor jullie bijdrage.

Tot ziens in het pakhuis!

Werkwijze rijders

Adres pakhuis: 
Leeksterweg 59
8433 KW Haulerwijk

Openingstijden:

  • Woensdag van 9:00 – 17:00
  • Vrijdag van 9:00 – 17:00 en 19:00 – 20:30
  • Zaterdag van 9:00 – 12:30

Video:

Onze aanpak in 3 stappen

  • Inwoners Noord-Nederland verzamelen goederen en geven een gift.
  • Friese Rijders verzamelen alles en rijden de goederen naar Oekraïne.
  • Verspreiding door het chaplain netwerk naar de juiste plekken in Oekraïne.