Bananendozen burgers

Vul een doos, help Oekraïne

Samen willen we 100.000 bananendozen naar Oekraïne brengen. Deze dozen gaan naar burgers, met name in de frontliniestreek. Maar ook kwetsbare ouderen, gehandicapten in de rest van het land weten we te bereiken. Via ons netwerk daar is er bekend waar de hulp het meest nodig is.

Informatie

De burgerdoos is samengesteld met een specifieke lijst aan goederen die vanuit Oekraïne is aangegeven. Wij hebben hier samen met een diëtiste naar gekeken. Het is bijzonder dat deze doos zo een grote bijdrage mag leveren. In het frontgebied moet en families soms 2-4 weken van een bananendoos leven. Daarnaast geeft onze partner ODF aan dat de doos ook van grote meerwaarde in de hulpverlening is verspreid over het land. De doos levert een ongekende bijdrage door zijn specifieke en diverse items. Mede de hoeveelheid per doos maakt de ontvangers blij, dankbaar en geëmotioneerd! Ze worden ontzorgd en bemoedigd uit een ver land!

Wist u dat er alleen al sinds de invasie 1,5 miljoen daklozen bij zijn gekomen? Kijkt u hier voor de verspreiding van de dozen door onze partner in Oekraïne.

“Uit Oekraïne kregen we terug: de blinden waren aan het huilen toen ze een doos uitgedeeld kregen”

In het frontgebied hebben we het over honderdduizenden burgers die met weinig voedsel, water, elektriciteit en verwarming leven. Zij leven al jaren onder barre omstandigheden en hebben te maken met kou, spanning en bombardementen. De meest hulpbehoevenden zijn weduwen, wezen, armen, blinden en invaliden. Voor elke inwoner is het een levensbepalende bijdrage en inhoud!

Wilt u ook directe impact hebben in Oekraïne? Vul een doos? Of maak direct een gift over. Bekijk de paklijst met goederen voor in de doos.

Voor elke doos vragen we een bijdrage van €5,-. Dit is voor de bijdrage aan transportkosten naar onze partner in Oekraïne. Daarnaast gebruiken we het voor organisatiekosten en het verstevigen van onze unieke lijn naar het oosten van Oekraïne.

Veiligheid

Wegens veiligheid en controle checken we in ons verzamelpakhuis elke doos. Dit doen we samen met een groep Oekraïners die als vluchteling in Nederland opvang hebben. Zij vinden het fantastisch om op deze manier bij te dragen aan hulp voor hun thuisland!

De doos graag niet dicht maken met bijvoorbeeld tape. Nadat we de doos hebben gecontroleerd wordt deze gereed gezet voor de eerstvolgende vrachtwagen.

Tips:

  • A-merken niet nodig!
  • Alleen blik verpakking! (geen glas)
  • Dozen niet tot boven de rand vullen!

l

Vergeet niet € 5,- over te maken.

Dit is jouw bijdrage aan de transportkosten.

Adres pakhuis: 
Leeksterweg 59
8433 KW Haulerwijk

Openingstijden pakhuis:

  • Woensdag 9:00-17:00
  • Vrijdag 9:00-17:00 en 19:00-20:30
  • Zaterdag 9:00-12:30

Downloads

Doneer en help mee

Dankzij jouw gift bieden we hulp in Oekraïne. Samen kunnen we het verschil maken.