Bananendozen

Vul een doos, help Oekraïne

Samen willen we 100.000 bananendozen naar Oekraïne brengen. Deze dozen gaan naar burgers, met name in de frontliniestreek. Maar ook kwetsbare ouderen, gehandicapten in de rest van het land weten we te bereiken. Via ons netwerk daar is er bekend waar de hulp het meest nodig is.

We hebben het over honderdduizenden burgers die in een gebied wonen met weinig voedsel, water, elektriciteit en verwarming. Zij leven al maanden onder barre omstandigheden en hebben te maken met kou, spanning en bombardementen. De meest hulpbehoevenden zijn weduwen, wezen, armen, blinden en invaliden. Voor elke inwoner is het een levensbepalende bijdrage en inhoud!

Humanitaire hulp

We beginnen direct met jullie te bedanken; dank voor jullie inzet en support. DANKJEWEL! Voor de mensen daar is het een enorme bemoediging om jullie doos te ontvangen uit Nederland!

Bananendoos vullen

Wat doe je in een bananendoos? Hiernaast staat onze paklijst. Deze is specifiek opgesteld met de meest gevraagde producten voor burgers. Dus er hoeven geen andere producten in de doos dan op de lijst. De aantallen van elk van de producten kunt u zelf bepalen. Bij voorkeur met een gevarieerde inhoud is. 

Het richtbedrag van de waarde van de inhoud van een doos is ongeveer € 35,-. Het gaat er dus niet om dat het A-merken zijn, een huismerk is ook prima!  

Elke doos € 5,- gift

Voor elke doos vragen we een bijdrage van €5,-. Dit is voor de bijdrage aan transportkosten naar onze partner in Oekraïne. Daarnaast gebruiken we het voor organisatiekosten en het verstevigen van onze unieke lijn naar het oosten van Oekraïne. Doneer € 5,- online voor uw bananendoos. Lukt dit niet, doe deze € 5,- dan in een envelop en leg deze boven in de doos. Ook kunt u via deze website een gift doen voor specifieke hulpgoederen. We bevelen dit van harte bij u aan en rekenen op jullie steun hierin!

Veiligheid

Wegens veiligheid en controle checken we in ons verzamelpakhuis elke doos. Dit doen we samen met een groep Oekraïners die als vluchteling in Nederland opvang hebben. Zij vinden het fantastisch om op deze manier bij te dragen aan hulp voor hun thuisland! Hier wordt de enveloppe met € 5,- uit de doos gehaald en op onze rekening gestort. 

De doos graag niet dicht maken met bijvoorbeeld tape. Nadat we de doos hebben gecontroleerd wordt deze gereed gezet voor de eerstvolgende vrachtwagen.

Netwerk

Helaas is een land als Oekraïne ook bekend met corruptie. We vinden het belangrijk om te benadrukken dat ons netwerk daar ter plekke zorgt voor betrouwbare verspreiding.

Ons netwerk loopt via circa 450 chaplains van het leger en de politie.

Video:

Onze aanpak in 3 stappen

  • Inwoners Noord-Nederland verzamelen goederen en/of geven giften.
  • Friese Rijders verzamelen alles of kopen goederen in en rijden de goederen naar Oekraïne.
  • Verspreiding door het chaplain netwerk naar de juiste plekken in Oekraïne.

Tips:

  • A-merken niet nodig!
  • Liever blik dan glas als verpakking!
  • Dozen niet tot boven de rand vullen!

l

Vergeet niet € 5,- over te maken.

Dit is jouw bijdrage aan de transportkosten.

Adres pakhuis: 
Leeksterweg 59
8433 KW Haulerwijk

Openingstijden pakhuis:

  • Woensdag 9:00-17:00
  • Vrijdag 9:00-17:00 en 19:00-20:30
  • Zaterdag 9:00-12:30

Downloads

Doneer en help mee

Dankzij jouw gift bieden we hulp in Oekraïne. Samen kunnen we het verschil maken.