Wij zijn weer terug van onze reis naar Oekraïne, rit 117 onder de vlag van de Friese Rijders voor Oekraïne.

Dit keer hadden we o.a. heel veel gereedschap mee, alles gekregen van de Stichting Gered Gereedschap uit Groningen. Toen zijn we op zoek gegaan naar spijkers en schroeven ook die kregen we gratis van o.a. ‘De jongens van de Wit’ in de Kanaalstraat in Roden en Kluswijs in Nieuw Roden maar ook verrassend genoeg van de medewerkers van Daan Nijman, daar hadden ze een inzameling gehouden. Omdat we ook tuingereedschap meekregen zijn we nog op zoek gegaan naar groentezaden en daar kregen we ver boven verwachting wel 22 dozen vol zakjes zaad van de Bolster en nog een rijkgevulde doos van een bedrijf zonder afzender. Het is ronduit ontroerend hoe bereidwillig mensen zijn als we om hulp vragen.

Ook weer van de beste `EHBO doos` voor de tweede een grote hoeveelheid verbandmiddelen die we netjes gesorteerd en verpakt hebben en die hun weg ook zeker weten te vinden. Van Stichting Overleven uit Roden kregen we voor de derde keer een gulle donatie waar we babymelkpoeder met flesjes en flessenragers plus een grote hoeveelheid gewone melkpoeder van hebben gekocht.

Van Uni Pharma kregen we ook nog eens een doos met wel 100 potjes kindervitamines. Op de valreep kregen we ook nog 5 kruiwagens mee van Bauhaus in Groningen.

En tot slot de vele financiële donaties van allemaal lieve vrienden, familie en bekenden waar we voor de vierde keer aan kwamen kloppen met de vraag willen jullie meehelpen om deze reis te betalen. Iedereen super bedankt, we hadden ook nu weer precies genoeg!

Weet dat de mensen daar ook heel dankbaar zijn. Nu gaan we proberen het weer even los te laten.

Liefs Bert en Elisabeth